Vidovdanska 33, 78000 Banjaluka, BiH :: Tel: +38751345620 :: Fax: +38751345621

Upravni odbor “Krajina osiguranja”: Nismo mi Crveni krst, Vlačo podbacio

krajina-osiguranje-1

BANJALUKA, Direktor društva gospodin Branislav Vlačo, jučerasnjim danom, podnio je ostavku na mjesto direktora društva, koju je Upravni odbor “Krajina osiguranja” prihvatio kaže se u saopštenju.

Isti će nastaviti obavljati svoje obaveze narednu sedmicu do izbora novog direktora društva. Radne sposobnosti gospodina Vlače i njegovi rezultati prodaje, pokazali su se u potpunosti negativni. Totalno je propustio da realizuje poslovni plan, koji je isti prezentovao Upravnom odboru Krajina osiguranja a.d. Banja Luka u vremenu njegovog kandidovanja na poziciju direktora društva prema Upravnom odboru kompanije.

Upravni odbor društva dodatno je razočaran dovođenjem neovlaštenih lica na rad u društvo, uprkos upozorenjima od strane Predsjednika i članova Upravnog odbora Krajina Osiguranja a.d. Banja Luka, da ne omogućava takvim osobama uvid u poslovne knjige i informacije društva. Takođe, neovlašteno je koristio imovinu društva za vlastite potrebe i pravio opstrukciju u svakodnevnovnom radu društva, ujedno čineći ilegalne kriminalne radnje, posebno odbijajući ovjere pečatom relevantne odluke Upravnog odbora društva i onemogućavajući Upravnom Odboru naimenovanje direktora druge kompanije, Krajina Kros d.o.o. Banja Luka, što je van njegovih ingerencija.

Upravni odbor trenutno razgovara i intervjuiše nekoliko kvalifikovanih kandidata za pozicije direktora i zamjenika direktora društva. Predmetni kandidati će biti prezentovani Agenciji za osiguranje Republike Srpske sa zahtjevom za izdavanje saglasnosti za njihovo naimenovanje u naredna dva dana. Mi smo kao kompanija akcionarsko društvo zasnovano na principima poslovanja sa profitom, tj. 62 % vlasništva društva pripada fizičkim licima, te nismo institucija „Crvenog krsta”.

Izvor: capital.ba

Mi nemamo plan otpuštanja radnika. Na žalost, u skladu sa novom sistematizacijom društva i tržišnim uslovima, mnoge radne pozicije u društvu iz prethodnog perioda nisu više aktuelne na današnji dan, tako da ne postoji potreba i mogućnost rada zaposlenih na tim radnim mjestima, koja su zatečena do momenta privatizacije 2015. godine. Upravni Odbor društva će nastaviti da podržava naše zaposlene i njihove porodice, te naći odgovarajuću soluciju za njihov kontinuirani radni angažman u društvu. Napominjemo da je Upravni odbor društva preduzimao sve svoje aktivnosti, striktno u skladu sa zakonom, kaže se u saopštenju Upravnog odbora “Krajina osiguranja” koje nam je stiglo sa mejl adrese većinskog vlasnika osiguravajućeg društva, Navina Agarvala. ATV

 

002.jpg004.jpg005.jpg006.jpg007.jpg008.jpg010.jpg011.jpg12.jpg13.jpg14.jpg16.jpg17.jpg

Sa nama osiguranje vrijedi više        Kontaktirajte nas!

Mbroker

logo23

...za profesionalnu uslugu brokerskog posredovanja u osiguranju...

Adresa

 Banjaluka, BiH

 Vidovdanska 33

 Tel:+38751345622

 Fax: +38751345621

 office@mbroker.ba